Viss par orhideju dzimtas augiem – dalāmies savās pieredzē, sasniegumos, novērojumos un kļūdās orhideju audzēšanā. Oбсуждаем все вопросы связанные с культурой семейства орхидныx, делимся своими знаниями, опытом, успехами и ошибками в их выращивании.
Varen iekrājušās šīgada ziedētāju bildes Lai iet gaisā! Phal.schilleriana - ļoti smaržīgs Phal.equestris Graz Phal. Dreieich Star Šis ziediņš ar laiku maina krāsu
Mana pirmā pieredze ar klovēzijām - Clowesia Jumbo Orchids, gaismas trūkuma dēļ izplauka tikai 3 ziedi, bet smarža bija jūtama pat no attāluma Vēl kāda ļoti smaržīga - Coel.nitida Neo sezona tikai sākas Mana ļoti kārotā un tik ilgi meklētā Pabstia jugosa Dendrobium senile jauki smaržo un ļoti ilgi zied
Ar smaržīgajiem arī turpinām - Vanda pumila šogad ir ļoti dāsna, jau 3.ziedkāts Lycaste aromatica x deppei Un te mana šī pavasara "zvaigzne"- Paraphalaenopsis labukensis, ko pirms 2 gadiem atvedu no Drēzdenes
Nedaudz no jūnija orhideju ziedētājām - katasetumi un radniecīgie zied un pumpurojas, kurpītes arī, viena no pafīnijām ar diviem ziedkātiem vienlaicīgi!!! A. magdalēna ziedēs ar diviem ziediem no viena ziedkāta.
Phragmipedium caudatum vajadzēja atšķetināt sapinušās "ūsas"..izdevās veiksmīgi. Turpinājums sekos...kaut kad drīz...
Folianti nodzeltē, pilsētu spožums nobāl, bet dabas grāmata ik gadus iznāk jaunā izdevumā. H.K.Andersens